maanantaina, lokakuuta 07, 2013

GlassMonkey Festival 2013 / LASISMI
GlassMonkey Festival 2013

&

LASISMIN LUMOAVAT LASIAPINATVietin lauantain kuvaten ja juhlien ensimmäistä GlassMonkey Festivaalia. Blogini on suuntautunut käsityöhön ja mikäs muu olisi yhtä oiva jengi esitellä tässä yhteydessä kuin LASISMI.

Olen muutama vuosi sitten saanut tutustua näihin lasitaikureihin ja nyt pitkästä aikaa vierailin taas Riihimäellä. Lasismin lasihytti ja myymälä-galleria sijaitsevat vanhalla tunnelmallisella lasitehtaalla. Nuorten lasinpuhaltajien ja -muotoilijoiden perustama osuuskunta tekee aivan järkyttävän hienoa designlasia ja mielettömiä, humoristisia että nokkelia käyttöesineitä, vai mitä sanotte Naama-nimisestä shottilasimallistosta? Päästyäni paikalle vietin ensimmäisen tunnin tutkien ja ihmetellen mitä kaikkea uutta tehtaalla oli syntynyt. Pääkuorihan halkeaa tällaisen taidon ja luovuuden äärellä. Siinä meni tovi ihmetellen ja osoitellen, henkeä haukkoen.
PLACEBO EFFECT, Helmi Remes
I NEED MORE MEDICINE, Joonas Laakso

GlassMonkey Festival 2013 oli ensimmäinen GlassMonkey teamin ja Lasismin järjestämä kokopäiväinen festari, jossa sai tutustua lasinpuhallukseen, valloittaviin käsityöläisiin ja rokkia kuunnellessa ottaa perinteisesti festaritatuoinnin. Päivällä oli maksuton lastentapahtuma kasvomaalauksineen ja illalla varttuneemmat saivat pysyvämpää kuviota nahkaan. Ruokaa ja juomaa piisasi, ilo oli ylimmillään. Kuvissa pieni lohkaisu tapahtumasta.


Naiset GlassMonkey Festivalin takana


Hytissä sai tutustua lasinpuhallukseen ja rohkeimmat pääsivät itse kokeilemaan lasiesineen tekoa

Susanne Koskimäen lasihelmifiguureita, joiden valmistumista pääsi ihailemaan festarialueella
RARA, supereita nahkakenkiä ja -laukkuja

Musiikista vastasi mm. Jari Johannes


Nitroforce 9
The Grammers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistä . Thanks for the message